FOTO: screenshot

Narednih dana se u Bosni i Hercegovini očekuje relativno toplo vrijeme, a vrhunac bi trebao biti u petak kada temperatura lokalno može dostići i 31 stepen, piše BH Meteo.

Ipak, za vikend se predviđa osjetno hladniji zrak sa sjevera uz padavine, pojačan sjevarac i buru.

Od srijede (25.09.) do subote (28.09.) uticaj južine uz većinom povremeno umjeren do lokalno na udare jak jugo. U srijedu još promjenjivo oblačno i nestabilno vrijeme uz prolaznu kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom.

U četvrtak (26.09.) i petak (27.09.) stabilnije i većinom pretežno sunčano vrijeme. Nešto više oblačnosti na jugu i zapadu zemlje gdje rijetko može biti kiše. Vrlo toplo i vruće u ta dva dana, posebno u petak kada bi dnevne temperature većinom iznosile između 24 i 29, lokalno do 31 °C, piše Oslobođenje.

Za vikend prodor osjetno hladnijeg zraka sa sjevera uz padavine, pojačan sjeverac i buru. Najhladnije u nedjelju i ponedjeljak uz dnevne temperature oko i ispod 15 °C. Ovo zahlađenje će biti samo kratkotrajno, jer nas već utorka (01.10.) očekuje porast temperature.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )