FOTO: pixabay

Klubovi engleske fudbalske Premijer lige i čelnici tog takmičenja ponovo će održati sastanak, nakon što sve veći broj klubova želi da se sezona završi do 30. juna zbog ugovora koji ističu igračima.

Sezona je prekinuta sredinom marta zbog pandemije korona virusa, klubovi žele da se sezona završi, prije nego da se poništi, ali ih zabrinjava to što će se desetinama igrača ugovori završiti 30. juna.

Ako se sezona ne završi do 30. juna, igrači kojima isteknu pozajmice ili ugovori moći će da napuste klubove, čak iako je Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) preporučila da oni ugovori koji su pred istekom mogu biti produženi do datuma završetka domaćih liga.

Većini klubova Premijer lige ostalo je još devet utakmica, uključujući i vodeći Liverpul, koji je uoči prekida imao 25 bodova prednosti na prvom mjestu na tabeli.

Nisu problem samo ugovori igrača već i ostali poslovi klubova, Liverpul bi trebalo da zamijeni proizvođača sportske opreme, pa bi umjesto Nju Balansa, trebalo da potpiše ugovor sa kompanijom Najki. Takođe, Votford i Njukasl mijenjaju opremu.

Postavljanje roka za kraj sezone može da donese i mnogo problema, prije svega za klubove koji ispadaju ili napreduju u viši rang takmičenja.

Jedna od ideja je da se iz Čempionšipa prve dvije ekipe Lids i Vest Bromvič plasiraju u Premijer ligu, iz koje niko ne bi ispao pa da sledeće sezone u najjačem takmičenju učestvuju 22 kluba, prenio je Bi-Bi-Si (BBC).

To bi napravilo probleme u nižim ligama pošto bi se poremetila ravnoteža u broju učesnika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )