FOTO: null

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Bijeljina u proteklih 11 mjeseci zaplijenili su oko 11 kilograma marihuane, određenu količinu kokaina i heroina, te oko 7.000 komada medicinskih droga.

U istom periodu otkriveno je 47 krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droge, a podneseno je 29 izvještaja protiv 34 lica. Zaplijenjeno je oko 20 grama kokaina, 10 grama heroina, te više od 1.500 sjemenki indijske konoplje. 

Portparol Centra Aleksandra Simojlović rekla je da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske od 15. novembra do 15. decembra obilježava Mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti. 

Ona je istakla da pripadnici bijeljinskog CJB rade tokom cijele godine na otkrivanju i suzbijanju opojnih droga, a da je za ovaj mjesec napravljen i edukativni letak, koji treba da pomogne građanima da prepoznaju simptome konzumiranja droge kod svojih najbližih. 

Simojlovićeva je istakla i učešće u preventivnim aktivnostima, kao i da su u osnovnim i srednjim školama na području koje operativno pokriva ovaj Centar njegovi pripadnici održali predavanja djeci o štetnosti opojnih droga. 

Policija je danas na Gradskom trgu u Bijeljini dijelila letke "Zavisnik", koji treba da pomognu građanima, prije svega, roditeljima da kod djece prepoznaju prve simptome eventualnog kozumiranja opojnih droga. 

Mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti obilježava se sa ciljem skretanja pažnje javnosti na štetne efekte psihoaktivnih supstanci, kao i da se mobiliše društvo za uključivanje u aktivnosti na suzbijanju njihovog korištenja. 

Pod bolestima zavisnosti podrazumijeva se konzumiranje alkohola, droga i cigareta. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )