FOTO: null

U Bijeljini će ove godine biti riješen problem javne rasvjete u Majevičkoj ulici, ali i na još nekoliko lokacija u gradu, rečeno je Srni gradskom Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove.

Gradska uprava Bijeljina zaprimila je krajem januara od Centra javne bezbjednosti Bijeljina upozorenje u kojem je zatraženo hitno rješavanje problema neosvijetljenosti gradskih ulica, što, kako su naveli, u velikoj mjeri utiče na bezbjednost učesnika u saobraćaju. 

"Pored problema u Majevičkoj ulici, pitanje javne rasvjete potrebno je riješiti i u dijelu Ulice Ive Andrića, koja vodi do naselja Intergaj. Međutim, tamo je riječ o kompleksnom problemu jer su ulice u ovom naselju u privatnoj svojini", istakao je načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Tomica Stojanović. 

On je naveo da je cilj stambeno-komunalnog odjeljenja da proširi Ulicu Ive Andrića i da obezbijedi uslove kako bi se ovom ulicom nesmetano odvijao saobraćaj, čime bi se obezbijedio i prostor za postavljanje stubova javne rasvjete. 

"Ukoliko u ovoj godini ne uspijemo realizovati sve planirano, onda ćemo sigurno na već postojeće stubove postaviti svjetiljke", rekao je Stojanović. 

On je najavio da će ove godine biti ulaganja i u rekonstrukciju putne mreže na području grada, a prioritet je održavanje puteva, za šta će biti izdvojeno 800.000 KM. 

Stojanović je napomenuo da postoji i odluka kojom je definisano da u izgradnji javne rasvjete u nekim naseljenim mjestima mogu sa 50 odsto sredstva učestvovati i građani, pa bi i Grad, u skladu sa ovom odlukom, mogao izdvojiti dio sredstava. "Za ovo je već planirano oko 50.000 KM", naveo je Stojanović. 

Plan utroška budžetskih sredstava na ime potrošnje električne energije za rad javne rasvjete u tekućoj godini je 950.000 KM i predviđa sve tehničke mjere za smanjenje ove potrošnje. 

U prošloj godini ostvarene su uštede koje su uslijedile nakon postavljanja tajmera, pa se uz određene restrikcije došlo do uštede u potrošnji električne energije. 

U Gradskoj upravi ove godine očekuju i epilog sudskog postupka koji je uslijedio zbog konstrukcije javne rasvjete, koja je podrazumijevala uvođenje led tehnologije na području grada. 

Prema njegovim riječima, izvođač je izabran, međutim, uslijedila je žalba jednog od učesnika na tenderu, pa je pokrenuo i tužbu pred sudom. 

"Kakva god presuda bude, mi ćemo je ispoštovati samo da bismo mogli krenuti u ponovnu proceduru jer je cilj da budu zamijenjene sve sijalice koje su veliki potrošači", poručio je Stojanović. 

Potrošnja električne energije za rad javne rasvjete u Bijeljini u prošloj godini premašila je milion KM. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )