FOTO: null

Sedmica sudske nagodbe, na inicijativu Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, organizuje se u svim prvostepenim i drugostepenim sudovima u BiH, a u Okružnom privrednom sudu Bijeljina ove aktivnosti biće realizovane od 3. do 14. oktobra, saopšteno je iz

Cilj organizovanja Sedmice sudske nagodbe jeste rješavanje što je moguće većeg broja predmeta mirnim putem, u skraćenom postupku, koji je ekonomičniji i brži za stranke. 

Na ovaj način se želi izvršiti pozitivan uticaj na efikasnost sudskih postupaka te promjenu pristupa suda i stranaka rješavanju sporova, gdje se kao prioritet postavlja brzo i efikasno rješavanje, sa akcentom na zadovoljstvo stranaka na ishod spora i uslugu suda, dodaje se u saopštenju. 

Okružni privredni sud poziva sve zainteresovane stranke, a čiji se predmeti vode pred ovim sudom, da u navedenom periodu pristupe sudu te riješe svoj predmet sudskom nagodbom. 

Ukoliko stranka želi da riješi predmet sudskom nagodbom, to može učiniti tako što će informisati sudiju koji vodi njen predmet. 

Zainteresovane stranke to mogu učiniti tako što samostalno ili preko svog zastupnika upute pisani prijedlog za zaključenje sudske nagodbe, samostalno ili preko zastupnika kontaktiraju sudiju kako bi zajednički dogovorili termin za ročište za sklapanje sudske nagodbe, zajedno sa suprotnom strankom, te sa zastupnikom ukoliko ga ima, u toku navedenog perioda, pristupi na sud sa prijedlogom za zaključenje sudske nagodbe. 

U Sudu ističu da su prednosti sudske nagodbe kraći i efikasniji postupak, jeftiniji i jednostavniji postupak te sigurnost i povjerenje među strankama.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )