FOTO: blic.rs

Direktor Doma učenika u Bijeljini Vladimir Vulović rekao je Srni da će i ove godine, kao što je to bilo i ranije, broj novih stanara od početka nove školske godine biti veći za oko 100.

"Spremno ćemo dočekati nove stanare od početka nove školske godine. Prije nekoliko dana završena je konkursna procedura, koja je raspisana 12. juna i ove godine će u Dom biti primljeno oko 100 novih učenika i studenata, od kojih će biti formirane četiri vaspitne grupe", naveo je Vulović. 

On je podsjetio da je prioritetna namjena ove ustanove smještaj učenika, ali da je odlukom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske od 2007. godine data mogućnost da se preostali kapaciteti u Domu koriste za smještaj studenata. 

"Sistem plaćanja smještaja u Domu učenika se nije mijenjao godinama unazad", navodi Vulović i dodaje da se u skladu sa finansijskim sredstvima svake godine radi na uređenju i rekonstrukciji zgrade i njene unutrašnjosti. 

Vulović je rekao da je cilj da se stvore bolji uslovi za smještaj učenika i studenata, pa se radovi na sanaciji i uređenju đačkih soba izvode i danas. 

"Prioritetni zadatak je sanacija krova zgrade, što bi trebalo biti realizovano u ovoj školskoj godini", naveo je on, te dodao da je smještajni kapacitet Doma 200 učenika. 

Vulović navodi da realizacija planiranih aktivnosti poprilično košta, a neophodna sredstva pokušaće da obezbijede putem projekata. 

"U zavisnosti od broja učenika i studenata, Dom učenika godišnje dobija grantove od Ministarstva prosvjete i kulture Srpske, dok materijalne troškove Doma finansira grad Bijeljina", rekao je Vulović. 

Više od godinu dana prostorije Doma učenika, dok je trajala izgradnja nove škole za njih, koristili su i učenici Osnovne škole "Vuk Karadžić". 

Najviše učenika i studenata koji koriste smještajne kapacitete ovog Doma tokom školske i akademske godine je iz istočnog dijela Republike Srpske, ali i iz Srbije i okolnih, udaljenijih naselja. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )