FOTO: InfoBijeljina

Pao je i prvi snijeg ove zime i mnogi su se ušuškali u svoje tople domove, a to je idealna prilika za dobru knjigu. Za vas smo za sam početak godine pripremili par naslova za koje smo sigurni da će zaintrigirati vašu maštu.

Bekim Sejranović – Sandale

Sandale su neobična i uzbudljiva knjiga, koja je u početku bila zbirka priča objavljena pod naslovom Fasung, a posle deset godina je prekrojena, nadopisana i majstorski sklopljena u roman. Zajedno s romanima Nigdje, niotkuda i Ljepši kraj, Sandale čine svojevrsni triptih u kojem nam Sejranović na svoj lični sentimentalan, samokritičan, samoironičan i pomalo narcisoidan način otkriva sebe.

Jorge Bucay - Put duhovnosti

Putevima samozavisnosti, susreta, suza i sreće, ključnima za životni rast svake osobe, Jorge Bucay proveo nas je da bi nam otvorio još jedan: Put duhovnosti.

Stići na vrh i nastaviti se uspinjati, kako glasi podnaslov posljednje dionice Bucayevih Planova puta, stara je sufijska metafora koja se odnosi na možda i najvažniji izazov s kojim ćemo se susresti – povezivanje s najtemeljnijim i najuzvišenijim dijelom našega bića. I na ovome putu čeka nas mnoštvo slijepih ulica u koje smo skloni zalutati zahvaljujući usađenoj nam želji za uspjehom, opsjednutosti materijalnim i diktatima vlastitog ega... Ali Jorge Bucay pokazaće nam kako se na stazu vratiti, upućujući na ponekad zanemarene putokaze meditacije, ljubavi, molitve, smijeha i zahvalnosti.

U Putu duhovnosti slavni argentinski psihoterapeut otkriva nam duhovnost koja nije rezervisana za odabrane; onu koja nije cilj, već je smjer kojim valja krenuti. Najjednostavnije i najvažnije jest -poručuje nam Bucay - početi hodati.

Džordž R. R. Martin - Grozničavi san

Avantura u srce tame koja prevazilazi najmaštovitije vampirske romane.

Kada Abner Marš, propali riječni kapetan i brodovlasnik, dobije ponudu da se uortači s bogatim aristokratom, posumnjaće da tu nešto smrdi. A kada se upozna sa avetinjski blijedim Džošuom Jorkom, čovjekom čeličnosivih očiju, znaće da je bio u pravu. Jer Jorka nije briga što je ledena zima 1857. zbrisala gotovo sve Maršove brodove s lica zemlje. Nije ga briga ni što mu se uloženi novac neće vratiti ni za deset godina. Jork ima sopstvene razloge što želi da proputuje silnu rijeku Misisipi uzduž i poprijeko, i ti razlozi ne treba da se tiču Marša – ma koliko da su Jorkovi postupci naizgled bizarni, proizvoljni ili hiroviti.

Marš ima namjeru da odbije Jorkovu ponudu. Iza nje se krije suviše tajni i sve sluti na opasnost. Ipak, zlato je zlato, uz to mu se pruža prilika da sagradi nov brod koji bi mogao ući u istoriju – a tu je i zastrašujuća žestina Jorkovog neodoljivog pogleda. Tek u toku prve plovidbe Marš shvata da se upustio u nešto zlokobnije, ali možda i plemenitije nego što je mogao da pretpostavi.

Ekipa online knjižare želi vam svako dobro i da vas sreća prati i u godini novoj.

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu knjižaru na adresi Knjiga.ba

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )