FOTO: Ustupljena fotografija

Posljednjih godina futsal je u Bijeljini u ekspanziji, a u prilog tome govori činjenica da je klub malog fudbala "Radnik" iz Bijeljine u svojoj debitantskoj sezoni u Premijer ligi Bosne i Hercegovine osvojio šampionsku titulu.

Dobri rezultati KMF "Radnik" su privukli mnogobrojne ljubitelje futsala na utakmice, a od posebnog značaja jeste činjenica da tim utakmicama prisustvuje veliki broj dječaka i djevojčica.
 
S obzirom na to da okosnicu šampionskog tima čine momci koji su rodom iz Bijeljine i okoline, dugoročni plan jeste da se animiraju djeca i mladi kako bi Bijeljina i u narednim godinama imala tim koji će igrati značajnu ulogu na fudbalskoj sceni. 

 
 
Pošto ženski futsal u gradu nije na zadovoljavajućem nivou, grupa sportskih radnika je došla na ideju da se, u partnerstvu sa KMF „Radnik“, organizuje jednodnevni kamp u zatvorenom pod nazivom „GOal girls“, koji će podrazumijevati aktivnosti koje će djevojčicama približiti futsal kao sport, ali i kao način za stvaranje zdravih navika. 
 
Kamp će se održati 11. februara 2024. godine od 09.00 do 12.00 časova u dvorani Gimnazije „Filip Višnjić“ i podrazumijevaće sljedeće aktivnosti:
o Radionica na temu "Prednosti bavljenja futsalom i značaj ovog sporta na globalnom nivou"
o Organizovanje mini treninga za djevojčice
o Organizovanje poligona za djevojčice
o Dodjela sertifikata svim učesnicama kampa
o Druženje organizatora, stručnih radnika i polaznica kampa
 
Aktivnost se realizuje u sklopu projekta „Football zajedno“, kojim koordiniše „Fairplay“ inicijativa iz Austrije, sa glavnim implementacijskim partnerom „Igrajmo zajedno inicijativa“ (iZi) u saradnji sa fudbalskim savezima Bosne i Hercegovine i Crne Gore, kroz UEFA „HatTrick“ program, a uz podršku Austrijske razvojne agencije (ADA).
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )