FOTO: null

Republiku Srpsku i Federaciju BiH sutra očekuje veoma toplo vrijeme sa dnevnom temperaturom vazduha do 34 stepena Celzijusova.

Ujutro će biti vedro i prijatno toplo, a samo ponegdje oko rijeka i po kotlinama kratko može biti sumaglice i magle. Tokom dana preovladavaće sunčano i veoma toplo vrijeme, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Jutarnja temperatura vazduha od 13 do 17, na jugu do 22 stepena, a najviša dnevna od 28 do 34 stepena Celzijusova. Malo svježije biće u višim krajevima. 

Sunčano i toplo vrijeme zadržaće se i u ponedjeljak, te u utorak u prijepodnevnim časovima, a poslije podne očekuju se pljuskovi i grmljavina. Nestabilno će biti na jugu, istoku i jugozapadu, dok će na sjeveru ostati sunčano. Dnevna temperatura do 32 stepena Celzijusova. 

Od srijede ponovo sunčano i toplo, sa dnevnom temperaturom do 33 stepena Celzijusova. Lokalni pljuskovi mogu se javiti tokom popodneva ponegdje na jugozapadu i jugoistoku. 

Prema progonozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Slabi pljuskovi poslije podne registrovani su ponegdje u Hercegovini, centralnim, istočnim i zapadnim područjima BiH. 

Mostar je danas sa 34 stepena, koliko je izmjereno u 14.00 časova, bio najtopliji grad. Toplo je bilo i u Zenici gdje je izmjeren 31 stepen, te Trebinju, Bileći i Višegradu u kojima je bilo 30 stepeni. 

U Banjaluci, Bijeljini, Doboju, Prijedoru, Neumu, Zvorniku, Foči, Rudom, Ribniku, Novom Gradu i Srpcu izmjereno je 29 stepeni, u Mrkonjić Gradu, Šipovu, Nevesinju, Bihaću, Bugojnu, Goraždu, Gradačcu, Livnu, Sanskom Mostu i Tuzli 28, u Sarajevu i Srebrenici bilo je 27, a u Gacku 26 stepeni. 

Na Sokocu je u 14.00 časova bilo 25 stepeni, na Ivan-sedlu i Mrakovici 24, u Kupresu 23, na Han Pijesku, u Kalinoviku i Kneževu 22, a na Čemernu 21 stepen. 

Najsvježije je bilo na Bjelašnici sa izmjerenih 13 stepeni.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )