FOTO: tntportal.ba

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske raspisaće u narednom periodu javni poziv i sprovesti proceduru za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja, u skladu sa odlukom Vlade o davanju saglasnosti Ministarstvu na plan korišćenja 1.400.000 KM za ovu godinu.


Iz Ministarstva je saopšteno da će javni poziv biti raspisan u skladu sa Zakonom o podsticajima u privredi Srpske i Uredbom o postupku dodjele podsticaja za direktna ulaganja.

"Imajući u vidu da je budžetom Ministarstva privrede i preduzetništva za ovu godinu planirano 1.400.000 KM za dodjelu podsticaja, Uredbom je definisano da maksimalan iznos odobren pojedinačnom privrednom subjektu za male investicione projekte ne može biti veći od 80.000 KM", pojašnjava se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je cilj dodjele podsticajnih sredstava davanje podrške realizaciji investicionih projekata privrednih subjekata u svrhu širenja poslovanja, podsticanja inovativnosti i primjene nove tehnologije, podsticanje ravnomjernog regionalnog razvoja, podrške zapošljavanju i jačanja konkurentnosti.

Iz Ministarstva dodaju da je za sprovođenje postupka imenovana komisija koja vrši ocjenu i bodovanje prijava prema kriterijumima definisanim Uredbom, te ističu da će dodjela podsticaja biti transparenta i kontrolisana.

Vlada Republike Srpske danas je na sjednici održanoj u Istočnom Sarajevu dala saglasnost Ministarstvu privrede i preduzetništva na plan utroška 1.400.000 KM za period od 1. januara do 31. decembra, a sredstva iz ove odluke koriste se za dodjelu podsticaja za male investicione projekte.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )