FOTO: null

U naredna tri dana u Republici Srpskoj preovladavaće promjenljivo i toplo vrijeme.

Sutra će biti sunčano i veoma toplo vrijeme uz prave ljetnje vrućine, a tokom dana na jugu i jugozapadu razvoj oblaka koji samo ponegdje mogu donijeti kratkotrajne pljuskove, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

U petak, 17. juna, biće nastavljeno veoma toplo vrijeme, pogotovo na istoku dok će na zapadu temperatura biti malo niža nego u četvrtak. 

U prvom dijelu dana biće sunčano, a popodne na zapadu nestabilno uz pljuskove sa grmljavinom. Očekuju se i lokalne nepogode uz jače pljuskove i pojavu grada ponegdje. Uveče će se pljuskovi širiti od zapada ka istoku. 

Jutarnja temperatura vazduha od 18 do 24, u višim predjelima od 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura od 27 na zapadu do čak 37 stepeni, a na istoku, na planinama na zapadu od 22 stepena. 

U subotu, 18. juna, biće toplo vrijeme, ali bez vrućina kao prethodna dva dana. Vrijeme će biti promjenljivo uz dosta sunčanih perioda, ali i uz povremene pljuskove sa grmljavinom u drugom dijelu dana. 

Jutarnja temperatura od 15 do 19 stepeni, u višim predjelima od 11. Najviša dnevna od 26 na zapadu do 33 na jugoistoku, na planinama od 20. 

U nedjelju, 19. juna, biće nestabilno i prijatno toplo vrijeme. U prvom dijelu dana biće više sunčanih perioda i samo uz povremene pljuskove na zapadu, a kasnije popodne i uveče kiša i pljuskovi jačaju. 

Uveče i u noći na ponedjeljak očekuju se obilnije padavine, pogotovo na zapadu. Jutarnja temperatura od 13 do 19, u višim predjelima od 10 stepeni. 

Najviša dnevna temperatura od 22 na zapadu do 32 na jugu i jugoistoku, na planinama od 18 stepeni Celzijusovih. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )