FOTO: Katera.News

U kućnoj izolaciji u Bijeljini je 37 lica koja su bila u neposrednom kontaktu sa osobama zaraženim virusom korona, saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Ukinut je karantin u Domu učenika, a lica koja su bila smještena u karantine upućena su u kućnu izolaciju.

Kontrolu poštovanja mjere kućne izolacije sprovodiće komunalna policija.

Timovi porodične medicine zaduženi su da prate zdravstveno stanje lica u kućnoj izolaciji, dok će Centar za zaštitu mentalnog zdravlja pri Domu zdravlja pružati osobama u izolaciji psihosocijalnu podršku.

U saopštenju se navodi da je Republički štab produžio do 6. jula važenje zaključka o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona.

Među tim mjerama su obavezno nošenje zaštitne maske u zatvorenim prostorima, držanje fizičke udaljenosti, dezinfekcija ruku i prostorija, zabrana okupljanja više od 50 ljudi i ograničavanje rada ugostiteljskih objekata do 23.00 časa.

Gradski štab za vanredne situacije pozvao je građane, ustanove i preduzeća da se, poštujući sve mjere opreza, odgovorno odnose prema svom i zdravlju sugrađana.

Od početka epidemije u Bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini obavljeno je 1.127 testiranja na virus korona, a u Domu zdravlja uzet je bris za 575 osoba.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )