FOTO: InfoBijeljina.com

U Bijeljini je postotak zaraženih među testiranim na virus korona u prethodnih sedam dana smanjen sa skoro 80 odsto na 60 procenata, saopšteno je nakon današnje sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

Postepeno se smanjuje broj oboljelih od virusa korona čije stanje zahtijeva bolničko liječenje, ali su kliničke slike bolnički zbrinutih pacijenata i dalje uglavnom izuzetno teške, navodi se u saopštenju.
 
Trenutno je u bijeljinskim kovid bolnicama 71 pacijent, od kojih je 18 na respiratorima.
 
U Bolnici “Sveti Vračevi” očekuju da će i dalje biti manje prijema od otpusta pacijenata oboljelih od virusa korona, ali upozoravaju da predstoji sezona praznika i da ne smije biti opuštanja u poštovanju epidemioloških mjera.
 
Do sada je u Bijeljini vakcinisano više od 3.000 stanovnika i 1.500 ih je revakcinisano.
 
Gradski štab za vanredne situacije je usaglasio mjere sa mjerama koje je donio Republički štab o nastavku nastave za srednjoškolce i studente, a na narednim sjednicama lokalnog štaba najavljeno je i učešće predstavnika aktiva direktora osnovnih i srednjih škola.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )