FOTO: null

Kolona od nekoliko stotina automobila sa srpskim trobojkama krenula je danas oko 15 časova ispred nekadašnje kasarne u Trebinju kako bi i na ovaj način proslavili Dan Republike Srpske.

Pero Mišeljić, predsjednik Boračke organizacije Trebinje, kaže da je ovo veliki dan za Republiku Srpsku, posebno za Boračku organizaciju RS koja je, kako kaže, stvorila Republiku Srpsku.

"Ove godine, kao što vidite, slavimo jače nego ikada, a razlog su međunarodne snage koje pokušavaju da nam ukinu Republiku Srpsku, kao i Sud BiH. Naše osnovno opredjeljenje je da čuvamo suverenitet i integritet Republike Srpske", rekao je Mišeljić.

On je najavio da će večeras u 20 časova, ispred crkve u naselju Hrupjela, biti organizovan i vatromet u čast Dana Republike Srpske i krsne slave.

Kolona se iz bivše vojne kasarne uputila ka Južnoj gradskoj obilaznici, kroz Zasad polje i naselje Dražin Do, pa na naselje Zasad, Mostaće, Školski centar, Hrupjela, zatim kroz naselje Goricu, pa obalom rijeke Trebišnjice sve do Kamenog mosta u gradu, odakle se kolona ponovo kreće ka drugom dijelu grada, naselju Mokri Dolovi i obilaznicom do Peterovog Polja i nazad.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )