FOTO: atvbl.com

Dva iskusna poslanika i četiri novajlije iz Izborne jedinice 5 trebalo bi da zauzmu svoja mjesta u Narodnoj skupštini RS, odnosno dva iz SDS-a, dva iz SNSD-a, te jedan socijalista i jedan iz DNS-a.

Prvi put u parlamentu RS rasprave će voditi Nebojša Marić i Danijel Jošić iz SDS-a, koji su zajedno sakupili više od 20.000 glasova građana Doboja, Teslića, Petrova i Stanara.

Marić, još aktuelni zamjenik dobojskog gradonačelnika, nije se javljao na telefon, dok je Jošić, predsjednik Kluba odbornika SDS-a u Skupštini grada Doboj poručio da hitno mora otputovati u Banjaluku.

U naredne četiri godine u skupštinskim klupama u glavnom gradu RS će prvi put sjediti i Aleksandar Subotić iz SNSD-a, inače ljekar, specijalista hirurgije u dobojskoj bolnici "Sveti apostol Luka".

Ukoliko ne bude nekih promjena, društvo će mu praviti njegov stranački kolega iz Stanara Goran Jerinić, preduzetnik, kojem će ovo biti drugi poslanički mandat jer je prethodne četiri godine sticao iskustvo.

"Pošto sam ja u prošlom mandatu prilično, da kažem, neiskusan ušao u skupštinske klupe, sada sigurno slijedi nadgradnja. Naravno da će se ovaj put biti lakše boriti se za ciljeve", rekao je Jerinić za "Nezavisne".

Iako je SNSD u Izbornoj jedinici 5 osvojio dva mandata, lider te stranke u Doboju nije zadovoljan.

"Mogu da kažem da nisam zadovoljan rezultatom, jesam na nivou RS, a što se tiče grada Doboja, izgubili smo kao nikada do sada. Ja neću da pričam na koji način i kako", kaže Uroš Gostić, predsjednik dobojskog SNSD-a.

Novi mandat osvojio je i Slavko Gligorić iz DNS-a, koji smatra da će mu iskustvo sigurno koristiti da u  naredne četiri godine popravi svoj angažman u Narodnoj skupštini RS.

"Skupština je jedan veliki izazov i mislim da mora postojati određena doza iskustva, odnosno znanja u određenim oblastima. Ne možete vladati svim oblastima, ali jednostavno ja sam već osjetio gdje je moj pravac u kojem mogu maksimalno da djelujem i sada ću sigurno sa ovim iskustvom i zalaganjem dati svoj veći doprinos", izjavio je Gligorić, ne otkrivši u kojoj oblasti se najbolje snalazi.

Ono što Dobojlije najviše zanima jeste da li će socijalista Srđan Todorović preuzeti svoj poslanički mandat ili će ostati na poziciji direktora Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS.

Todorović kaže da nema još informaciju da je nespojiva funkcija direktora Fonda i narodnog poslanika.

 "Nakon što dobijemo tu informaciju i nakon što se završe unutarpartijski koalicioni dogovori o formiranju nove skupštinske većine, vlasti, onda ćemo donijeti zajedničke odluke koja je to opcija najbolja za mene. Odnosno koja je opcija najbolja iz koje ćemo moći učiniti maksimum da pomognemo projekte koji su od interesa za građane Doboja, Stanara, Teslića i Petrova, od kojih sam dobio podršku", izjavio je Todorović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )