FOTO: InfoBijeljina.com

U koritu rijeke Janje, u blizini stadiona, gdje su u toku radovi na uređenju, pronađena je avio-bomba zaostala iz Drugog svetskog rata, koja je izmještena i uništena na lokaciji „Stare Karaule“ u Janji.

Službenici Policijske stanice Janja u utorak, 12. novembra, prijavili su Odsjeku za civilnu zaštitu pronalazak avio-bombe.

Po utvrđenoj proceduri, na mjesto pronalaska eksplozivnog sredstva izašla su dva radnika Odsjeka, a po uviđaju odmah je upućen zahtjev Područnom odjeljenju civilne zaštite Bijeljina za angažovanje nadležnog "A-tima" Republičke uprave civilne zaštite iz Doboja, radi hitnog uklanjanja eksplozivnog sredstva.

Izmiještanje i uništavanje izvršio je nadležni „A-tim“ iz Doboja, uz učešće policijskih službenika Policijske stanice Janja, sanitetske ekipe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Bijeljina i radnika Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu - Odsjeka za civilnu zaštitu, kažu iz Civilne zaštite.

Iz Civilne zaštite navode i da su u  2019. godini imali dvije situacije kada je eksplozivno sredstvo moralo biti uništeno u neposrednoj blizini mjesta pronalaska, dok se u većini slučajeva pronađena eksplozivna sredstva preuzimaju i dalje transportuju od strane nadležnog "A-tima".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )