FOTO: null

Članovi Društva dobrovoljnog darivanja krvi ,,Zdravlje,, Bijeljina prikupili su u trodnevnoj akciji preko 100 doza krvi, rekao je Srni predsjednik Društva Vlado Simić.

Osim davalaca ovog društva, krv su darivali i građani koji su se ranije prijavili na poziv DDDK "Zdravlje", ali i članovi drugih društava iz Srbije i Republike Srpske. 

"Akcija je završena juče u Banji Dvorovi, ali očekujemo da će još 40 davalaca koji su bili spriječeni da juče daju krv, to učiniti u narednih nekoliko dana u Zavodu za transfuziju krvi Bijeljina", rekao je Simić, koji je ovogodišnju aktivnost ocijenio kao veoma uspješnu. 

Simić je najavio da će će DDDK "Zdravlje" 16. avgusta organizovati akciju davalaštva krvi na Ceru povodom 101 godine od Cerske bitke. 

"Naš cilj je da prikupimo što više doza krvi za naše ljude koji se liječe na VMA u Beogradu, rekao je Simić, napominjući da je ovo tradicionalna akcija. 

Ovogodišnja akcija održana je u sklopu obilježavanja Pantelinskih svečanosti, pred slavu grada Svetog Pantelejmona.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )