FOTO: null

Sapunica oko regularnosti utakmice poslednjeg kola Premijer lige, koja je odigrana između Radnika i Olimpika čiji je krajnji ishod glasio 2:2 nastaviće u okvirima krovnog saveza za zelenim stolom.

Živorad Miražić: Apelaciona komisija pravi previde

Naime, Apelaciona komisija poništila je odluku Takmičarske komisije FS BIH, i utakmicu preinačila u korist Olimpika službenim rezultatom 3:0. Uprava Radnika neće sjediti skrštenih ruku, pravni tim Bijeljinca na pragu je da sroči žalbu koja će biti upućena u FS BiH, zahtjevajući detaljnjije obrazloženje o odluci koju je Apelaciona komisija donijela na štetu Radnika. 

- Osnovni oslonac našoj žalbi je što je Kup RS, dio Kupa BiH. Predhodne dvije godine bili smo polufinalisti, finalisti i osvajači Kupa RS i ne može da se poredi ni sa jednim drugim takmičenjem kako su gospoda iz Olimpika pokušali da predstave. Naš pravni tim radi na sastavljanju žalbe na odluku Apelacione komisije koja nam je oduzela bod a time povrijedila naš vitalni interes - istakao je direktor Radnika Živorad Miražić.

Miražić je istako da je Apleaciona komisija u svom radu imala nekliko važnih propusta koja su donešena na štetu Radnika.

- Apelaciona komisija napravila je nekoliko previda. Prvo, ne zna se po kom je članu Radnik praktično kažnjen otuđivanjem jednog boda. Navodi se da smo kažnjeni po Pravilnku o fudbalskim takmičenjima članu 71, stavu jedan, tačka 5 koja praktično nepostoji jer taj stav ima smo četiri tačke, što svakako dovodi da sa pravom sumnjamo u regularnost donošenju ovakve odluke koja direktno dovodi u pitanje regularnost takmičenja. Dokazaćemo da smo u pravu i uvjeren sam da će utakmica biti registrovana postignutim rezultatom - zaključio je na kraju Miražić.

Čelnicima FS BiH, ne preostaje ništa drugo nego da se konačno uhvate u borbu sa problemima klupskog BH-a, fudbala, kojih je sve više, iako su se neke stvari pomjerile s mrtve tačke. Međutim, to nije dovoljno kako bi se prevazišli novonastali problemi.

 

Anterfile:

"Jovan Vučinić (COMET br.3704913) igrač, Radnika, zbog prekršaja iz člana 43. DP NS/FS BiH, počinjenog na utakmici 14. kola  Premijer lige BiH između Čelika i Radnika (2:1), koja je odigrana 08.11.2014 godine u Zenici, kažnjava se zabranom igranja 1 (jedne) prvenstvene ili Kup utakmice počev od 09.11.2014. godine", stoji u odluci Disciplinske komisije, koja je objavljena na službenim stranicama FS BiH. Istina, Vučinić je preskočio susret Kupa Republike Srpske, koji je sastavni dio Kupa BiH i nalazi se u zvaničnom Kometsistemu

I.Đ.Stanišić

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )