FOTO: null

Saradnja fudbalskog kluba Zvijezda 09 i kompanije Đak Sport, koja traje od početka tekuće fudbalske sezone, još jednom se uspješno manifestovala u vidu međunarodnog dječijeg fudbalskog turnira održanog proteklog vikenda na terenima turističko – sportskog

Turnir je bio dobra prilika za veliki broj polaznika škola fudbala sa područja Bijeljine da odmjere snage sa svojim vršnjacima iz regiona ali i inostranstva.

“Đak sport Cup 2015”, međunarodni  dječiji  fudbalski turnir održan je tokom vikenda koji je za nama na terenima Etno sela Stanišići. Organizator i inicijator takmičenja je bila Akademija fudbala Savo Milošević a pokrovitelj kompanija Đak sport, koja je na ovaj način nastavila saradnju sa akademijom odnosno fudbalskim klubom Zvijezda 09. Ovim je nastavljena lijepa serija dječijih turnira nadomak Bijeljine u ovoj godini koja okuplja veliki broj ekipa sa naših prostora.

Učešče na Đak sport Kupu 2015 uzelo je oko tridesetak ekipa iz RepublikeSrpske, Federacije BiH, Srbije ali i iz inostranstva. Pored velikih imena ovdašnjeg fudbala kao što su Vojvodina i Rad, posebna atrakcija su bili gosti iz Švedske, ekipa FK Ursvik iz Stokholma.  
Takođe, sa prostora opštine Bijeljina nekoliko škola je učestvovalo na turniru i pokazalo da se sa bijeljinskim klincima zaista dobro radi, što su potvrdili i njihovi rezultati, na ovom ali i na mnogim drugim turnirima. Bijeljinu su ovoga puta predstavljale Škole fudbala FK Radnik, Soccer Kids, OFK Zenit, Proleter iz Dvorova te fudbalska akademija Savo Milošević.

Turnir je održan u osam kategorija a prisutno je bilo više od trideset ekipa, što znači da je u dva dana takmičenja na terenima  u Etno selu za loptom trčalo oko hiljadu dječaka. Za najuspješnije ekipe  i pojedince organizatori i pokrovitelj turnira su obezbijedili nagrade u vidu medalja i sportske opreme, a ovoga puta najbolji su bili dječaci iz škole fudbala FK Rad koji su osvojili prvo mjesto u tri kategorije. Zlatnim odličjem su se okitili i članovi Akademije Savo Milošević, te dječaci iz škole fudbala OFK Zenit, u po jednoj kategoriji .

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )