FOTO: InfoBijeljina

U Banji Dvorovi je od 4. do 12. avgusta u organizaciji Šahovskog kluba “Svetozar Gligorić” održan Šahovski festival u okviru koga je bilo šest manifestacija.

Festival je otvoren kadetskim turnirom djece Balkana "Pantelino 2018" na kome su učestvovala 72 mališana iz Republike Srpske i okolnih zemalja.

-Ovo je prvi međunarodni šahovski turnir ove vrste u našoj regiji, a organizovan je povodom Pantelinskih svečanosti, slave našeg grada, kažu organizatori.

Održana je i Prva liga RS u šahu za žene, a pobjednice su šahistkinje ŠK "Rudar" iz Prijedora.

Paralelno je održana i Prva Omladinska liga RS uz učešće sedam ekipa, a pobjednici su omladinci renomirane škole šaha "Skakač" iz Banjaluke.

Za vreme festivala je održan i sudijski seminar, a osmoro šahovskih sudija je usavršilo svoja znanja i steklo sertifikovane diplome sa visokim zvanjima. Među njima je i naš sugrađanin Lalo Perić, prosvjetni radnik iz Bijeljine koji je postao savezni šahovski sudija.

Održano je i pojedinačno brzopotezno prvenstvo RS u šahu, a najbolji u ovoj disciplini je bio međunarodni majstor Mladen Milenković iz Paraćina, inače kadetski selektor Srbije u šahu.

Centalna manifestacija Šahovskog festivala je Prva šahovska liga RS na kojoj je učestvovalo 10 ekipa iz čitave Srpske, a pobjednici su šahisti iz Trebinja, šah klub "Leotar".

Ova liga se igrala devet dana sa po šest članova po ekipi i tempu igre "čitavo popodne". Nakon iscrplujućih borbi,Trebinjci su zasluženo podigli pobjednički pehar i iduće sezone će nastupiti u Premijer ligi BiH.

Početkom novembra biće održana još jedna velika šahovska manifestacija u Bijeljini - 23. Kup RS u šahu za sve kategorije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )