FOTO: InfoBijeljina

Sportsko - ribolovno društvo “Riba” iz Bijeljine obogatilo je šaranskom mlađi ribolovne vode kojima gazduje.

U gradski kanal Dašnica, rijeke Savu i Drinu, pušteno je 630 kilograma šaranske mlađi težine od 300 do 500 grama. 

 
Predsjednik ovog sportsko - ribolovnog društva Miodrag Đukić kaže da se poribljavanje vrši u skladu sa zakonom najmanje dva puta godišnje te da su zahvaljujući ovakvim akcijama naši vodotoci su sve bogatiji ribom.
 
„Imamo mnogo popularnih mesta za pecanje u Semberiji,  od Save, Drine, preko Janje do vještačkih jezera i kanala. Imamo sve više ribolovaca sa ovih prostora ali i inostranstva.  Raduje nas da je među njima dosta mladih“, istakao je Đukić za InfoBijeljinu.

 
Poribljavanje, uporedo sa suzbijanjem krivolova, daje rezultate. 
 
Ribočuvar Sreten Simeunović kaže da se vode i vodno bogatstvo  moraju čuvati.  

 
„Redovno smo na terenu. Oduzeli smo i uništili  dosta mreža, strukova, cenkera. One  koji krše zakon i izlovljavaju ribu ili je uništavaju na bilo koji način, prijavljemo nadležnima i kažnjavamo. Moramo voditi računa  i o životnoj sredini. Naš zadatak je i da spriječimo sve nesavjesne koji bacaju otpad i zatrpavaju naše rijeke i potoke smećem“, ističe Simeunović. 
 
Udruženje  planira da ove godine izda oko 800 ribolovačkih dozvola a cijena pune dozvole se nije mijenjala  i iznosi  90 KM.  
 
Iz Sportsko - ribolovnog društva „Riba“ apeluju na ribolovce da obezbjede dozvolu za pecanje  jer će tako izbjeći kazne koje nisu zanemarljive.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )