FOTO: infobijeljina

Ekološko udruženje "Eko put" u Bijeljini organizovaće u četvrtak, 3. decembra, okrugli sto u ovom gradu na kojem će biti predstavljena inicijativa za zaštitu barskog sistema Drinice - bare Starače u donjem toku i ušću Drine u Savu, najavljeno je iz ovog udruženja.

Na osnovu izmjena i dopuna Prostornog plana Republike Srpske kojim su identifikovana područja koja treba da budu predmet istraživanja radi utvrđivanja vrijednosti zbog kojih treba da se stave pod zaštitu i kategoriju prirodnog dobra, dat je popis takvih područja, među kojim je područje "Sava‐Drina" sa predloženom kategorijom parka prirode.

To je bio motiv inicijative za postupak uspostavljanja zaštićenog područja u barskom sistemu starog drinskog toka rijeke Drine, takozvane Drinice ili Bare Starače u donjem toku i ušću Drine u Savu na području uz Eko‐vizitor centar "Jezera" i okolnih bara uz tok Drinice, navodi se u saopštenju iz “Eko puta”.

Ekološko udruženje "Eko put", u saradnji sa Udruženjem studenata bilogije u BiH, sprovodi projekat pod nazivom "Korak po korak do cilja" čiji je cilj doprinos uspostavljanju zaštićenog područja u barskom sistemu u donjem toku i ušću Drine u Savu. Sprovodi se u okviru EKO BiH projekta finansiranog od EU.

Okrugli sto počeće u 12.00 časova u hotelu "Drina".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )