FOTO: RTRS

Centar za obuku MUP-a Srpske u Zalužanima bogatiji je za nove sadržaje, koji bi trebalo da doprinesu boljoj fizičkoj pripremi polaznika. Otvoren je rekonstruisani fudbalski teren sa atletskom stazom, a započeta je i izgradnja trim staze.

Konstantnom izgradnjom novih sadržaja, Centar za obuku u Zalužanima postaje jedna od najsavremenijih ustanova ovog tipa u regionu.

Mnogo toga urađeno je od prenamjene nekadašnje kasarne, a u planu su i novi sadržaji. Јedna od najznačajnijih investicija je izgradnja Policijske akademije.

- Na taj način pravimo novi kompleks, jedan novi način školovanja, da bi mogli naše policajce na moderan i savremen način da školujemo i da imamo kvalitetne policajce na našim ulicama - rekao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Zadovoljna viđenim bila je i predsjednica, Željka Cvijanović. Iako je, kaže, gradnja Centra za obuku bila osporavana od mnogih, ona je važna za Republiku Srpsku.

- Ovaj centar je od suštinske važnosti za Srpsku, jer se ovdje obučavaju kadrovi MUP-a koji su potrebni da štite ustavni poredak. I dalje će imati podršku insitutcija - navela je Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske.

MUP je finansirao izgradnju igrališta za fudbal, rukomet i košarku, koje je predato na upotrebu učenicima obližnje područne Osnovne škole "Јovan Dučić" u Kuljanima.

Rankica Pušić, direktorka Osnovne škole "Јovan Cvijić" Zalužani zahvalila je na pomoći u izgradnji igrališta osnovne škole i navela da će biti od izuzetnog značaja za nastavu fizičkog vaspitanja.

Predsjednica Cvijanović, nakon otvaranja terena, obišla je područnu školu Јovan Cvijić u Kuljanima, kojoj je iz njenog kabineta prošle godine finansirana sanacija parketa u učionicama.

Danas su poklone od predsjednice, fudbalske lopte, dobili i članovi fudbalskih klubova Policajac i lokalne Mladosti, u kojoj trenira i veliki broj djece, a predsjednica je, zauzvrat, na poklon dobila dres Fudbalskog kluba Policajac.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )