FOTO: infobijeljina.com

Grupa patriota iz Bijeljine, okupljena u Udruženju "Kralj Petar I Oslobodilac", koje broji 20 članova, redovno ide na hodočašća u čast i slavu naših predaka, ali i na planinarske skupove.

Povodom obilježavanja godišnjice proboja Solunskog fronta, oni su nedavno posjetili srpsko vojničko groblje u Bitolju, spomenik na Kajmakčalanu i Srpsko vojničko groblje na Zejtinliku u Grčkoj. Na hodočašću iz grupe su učestvovali Boro Stolica, Mladen Dragić, Slaviša Bojić, Goran Jovović, Goran Vukovljak, Jadranko Jovanović i Todor Mitrović.

Grupa je, kako ističu, nastala prije tri godine.

"Samoinicijativno smo se organizovali prije tri godine i sami snosimo sve troškove putovanja", rekao je InfoBijeljini Mladen Dragić, organizator ove grupe.

Njihov cilj su hodočašća, koja imaju značaj odlaska na sveta mjesta gdje se poklanjaju našim precima koji su branili našu zemnju. 
U ove tri godine, "sastavili" su impresivan spisak lokacija koje su posjetili. Četiri puta su se penjali na Cer planinu - iz Loznice 35 kilometara, iz Šapca 36 i Mačvanskog Prnjavora 23 kilometra.

Tri godine su bili i učesnici Gučevskog marša. Učestvovali su i na hodočašću iz Rogatice na Crkvine. 

Bili su učesnici i na skupu planinara Tavna, penjali se na vrh planine Javor Veliki Žep, išli na pohod na Pjenovac (Han Pijesak – Žeravice). Bili su učesnici i kolubarskog marša, posjetili Mačkov kamen i Soko grad. 

Kao grupa su posjetili i Manastir Karno kod Srebrenice. Takođe, bili su na usponu na Udrč. Na svakom od ovih putovanja predstavljaju naš grad, odnosno gradski grb i našu zastavu.

"U narednom mjesecu idemo na Mačkov kamen, a zatim slijedi Kolubarski marš u Ljigu", najavili su oni.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )