FOTO: null

U šumi u blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića policija je pronašla sanduke s oružjem, saznaje RTS. Premijer je rekao da ne može da daje nikakve izjave dok ne dobije informacije od BIA i policije.

Oružje je pronađeno u blizini porodične kuće u Jajincima, a Blic je ranije javio da je oružje pronađeno u automobilu.

Premijer Aleksandar Vučić je izjavio da ne može da daje nikakve izjave dok ne dobije informacije od BIA i policije.

“To je sve što mogu u ovom trenutku da kažem”, rekao je za Kurir premijer Vučić.

Kako RTS saznaje, pronađena je zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 milimetra. Pronađeno je i nekoliko metaka automatskog naoružanja i između 10 i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Blic je ranije javio da je oružje pronađeno u automobilu.

Premijer Srbije je izjavio da ne može da daje nikakve izjave dok ne dobije informacije od BIA i policije. “To je sve što mogu u ovom trenutku da kažem”, rekao je Vučić za Kurir.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je za RTS da se oružje nalazilo na idealnom mjestu za napadača, tako da bi on mogao da iskoristi oružje, a zatim pobjegne.

Premijer je na bezbjednoj lokaciji, rekao je Stefanović i pozvao bezbjednosne službe da izađu sa informacijama koje posjeduju.

Na licu mjesta nalaze se policija i kontradiverzione ekipe, a cijeli kraj je blokiran.

Po nalogu resornog tužilaštva donijta je odluka da se uradi DNK, da se skinu otisci sa zolje, ručnih bombi, municije kako bi se što pre utvrdilo kako se taj arsenal našao u neposrednoj blizini porodične kuće premijera.

Naoružanje je pronađeno oko 16 časova u šumi i nalazilo se u sanducima, nedaleko od porodične kuće oca premijera Srbije, u kojoj i sam Vučić često boravi.

Zolja je pronađena 15 metara pred skretanje za kuću premijerovog oca, na mjestu na kom zbog konfiguracije terena mora da se uspori, zbog čega je to mjesto idealno za njenu upotrebu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )