FOTO: InfoBijeljina

U JZU Bolnica Sveti Vračevi Bijeljina nema radnika koji ne dolaze na posao, a primaju platu ili bilo koju drugu finansijsku nadoknadu, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- Prisustvo radnika na radnom mjestu svakodnevno se kontroliše poštujući odgovarajuće procedure. Evidencija radne prisutnosti se vrši na dnevnom i mjesečnom nivou u namjenski propisane obrasce, gdje se upisuju dnevni rad, noćni rad, dežurstva i pripravnost radnika, ali i broj dana privremene spriječenosti za rad za svakog radnika koji je na bolovanju - navodi se u saopštenju ove zdravstvene ustanove.
 
Ističu da su radnici Bolnice, koji su privremeno spriječeni za rad, dužni svoje odsustvo opravdati dostavljanjem izvještaja o privremenoj nesposobnosti za rad.
 
- Ovaj obrazac im izdaje porodični ljekar ili prvostepena komisija,a kontrolu nad profesionalnim radom ovih lica vrši Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske. Na osnovu dostavljenih obrazaca vrši se mjesečni obračun plate, a naša ustanova o tome redovno izvještava Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, te je bilo koji oblik zloupotrebe nemoguć - ističe se u saopštenju.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )