FOTO: null

Novembarske plate zaposlenima u javnim ustanovama u Bijeljini, kao što su Centar za socijalni rad, Centar za kulturu, Muzej Semberije, Turistička organizacija grada Bijeljina, SKUD i druge, koje su na trezoru, još nisu isplaćene, iako je već polovina janu

Milan Simeunović, direktor Centra za socijalni rad u Bijeljini kaže da iščekuje novembarsku platu za 29 zaposlenih radnika, ali i novembarsku novčanu pomoć za korisnike Centra za socijalni rad.

„Još uvijek nije isplaćeno po 120 KM na ime ogreva za 320 korisnika novčane pomoći, a ta pomoć im je obračunata uz ratu novembarske novčane pomoći", izjavio je Milan Simeunović.

Simeunović kaže da je sada na potezu Gradska uprava, koja iz budžeta treba da isplati njihove plate i nadoknade korisnicima novčane pomoći, kao i nadoknadu za ogrev.

Mirko Babić, direktor Muzeja Semberije kaže da novembarsku platu iščekuje i desetoro zaposlenih u ovoj javnoj ustanovi.

Milorad Sofrenić, načelnik Odjeljenja za finansije u Gradskoj upravi Bijeljina tvrdi da će sve neisplaćene novembarske plate trezorskim korisnicima i nadoknade korisnicima Centra za socijalni rad biti isplaćene do kraja januara.

„Zbog velikog broja neradnih dana, i zbog manjeg dnevnog priliva sredstava u budžet po osnovu uplate PDV-a, ove obaveze još uvijek nisu ispunjene, ali će do kraja januara biti isplaćene", tvrdi Sofrenić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )