FOTO: null

BIJELJINA - Mladi glumci iz LJubljane odigraće večeras predstavu "Putnici" u Centru za kulturu "Semberija" u Bijeljini, gdje gostuju zahvaljujući saradnji sa Dramskim klubom Gimnazije "Filip Višnjić".

"Pozivu bijeljinskih gimnazijalaca odazvao se KUD `Pozitiv` koji postoji u okviru Đačkog doma `Ivan Cankar` u LJubljani", rekla je Srni profesor srpskog jezika i književnosti u bijeljinskoj Gimnaziji "Filip Višnjić" Valentina Vidaković. 

Ona je navela da je saradnja ova dva dramska kluba počela na "Juventafestu" u Sarajevu 2016. godine na kome je predstava "Virus" u izvođenju bijeljinskih gimnazijalaca privukla pažnju producenta Drage Pintariča, koji ih je pozvao da gostuju u LJubljani. 

Nakon gostovanja Dramskog kluba Gimnazije "Filip Višnjić" u LJubljani prošle godine i druženja na takmičenju na Festivalu "Stejdž" u Rumuniji, bijeljinski gimnazijalci biće domaćini vršnjacima iz LJubljane, koji će u Bijeljini provesti dva dana. 

Predstava "Putnici" biće izvedena u Centru za kulturu "Semberija" sa početkom u 19.00 časova. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )