FOTO: null

Zajednička komisija za evropske integracije Parlamentarne skupštine BiH organizovaće sutra u Bijeljini okrugli sto posvećen informisanju predstavnika svih nivoa vlasti, civilnog društva i građana BiH o daljem procesu evropskih integracija nakon stupanja n

Ovo je prvi okrugli sto u nizu, a organizuje se uz podršku Misije OEBS-a u BiH.

Iz Parlamentarne skupštine BiH saopšteno je da je cilj okruglih stolova, koji će do kraja godine biti održani u različitim gradovima i opštinama u BiH, afirmacija procesa evropskih integracija ukazivanjem na prednosti i beneficije koje u svim oblastima života i segmentima društva, posebno u ekonomiji, pravosuđu, javnoj upravi, obrazovanju, nauci i kulturi, donosi ispunjavanje evropskih standarda u procesu pridruživanja EU.

Na okruglom stolu u Bijeljini, na kome će se razgovarati o temi "Kako učestvovati na tržištu EU sa poljoprivredno-prehrambenim proizvodima iz BiH?", učesnicima će se obratiti članovi Zajedničke komisije, predstavnici Savjeta ministara BiH - Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Direkcije za evropske integracije BiH, Agencije za bezbjednost hrane BiH, Kancelarije za veterinarstvo BiH, te Spoljnotrgovinske komore BiH i lokalne vlasti Bijeljine.

U radu okruglog stola učestvovaće članovi Zajedničke komisije i komisija/odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srpske, Parlamenta Federacije BiH /FBiH/, Skupštine Brčko distrikta, te predsjednici skupština kantona u FBiH.

Učešće će uzeti i predstavnici Savjeta ministara BiH, entitetskih i kantonalnih vlada, Vlade Brčko distrikta, predstavnici gradova i opština iz Republike Srpske i FBiH iz sjeveroistočnog dijela BiH, te organizacija i udruženja građana koji se bave poljoprivredno-prehrambenom djelatnošću.

Okruglom stolu u Etno selu "Stanišići", čiji je početak zakazan za 10.00 časova, prisustvovaće i predstavnici Delegacije EU i Misije OEBS-a u BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )