FOTO: InfoBijeljina

Službenici Policijske uprave Bijeljina sankcionisali su 101 vozača zbog prisustva alkohola u krvi, od 612 ukupno kontrolisanih učesnika u saobraćaju, u okviru republičke akcije pojačane kontrole, sa akcentom na kontroli prisustva alkohola i droge ili psihoaktivnih lijekova u organizmu.

Od ukupnog broja kontrolisanih od četvrtka do nedjelje, od 7. do 10. marta, 550 učesnika podvrgnuto je kontroli prisustva alkohola u krvi, od čega je sankcionisano njih 104.

Dvanaest vozača je privedeno i zadržano do istrežnjenja ili oporavka, a kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola više od 1,5 promila aklohola u krvi ili su odbili alkotestiranje, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Zbog odbijanja da se izvrši testiranje na prisustvo opojnih sredstava, šest učesnika je sankcionisano i isključeno iz saobraćaja.

Evidentirano je i 176 ostalih prekršaja za koje su izdati prekršajni nalozi.

Iz Policijske uprave Bijeljina apeluju da vozači motornih vozila poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )