FOTO: null

BIJELJINA - U Bijeljini će danas biti održan prvi Međunarodni kjokušin karate turnir "RS čelendž", na kojem će učestvovati karatisti ovog jedinstvenog stila iz Austrije, Mađarske, Rumunije, Srbije i Republike Srpske.

Organizator turnira, koji će biti održan u Etno-selu "Stanišići", je Šinkjokušin karate klub "TRB" iz Bijeljine, jedini u Republici Srpskoj u kojem se trenira ovaj ful-kontakt karate. 

Organizatori ističu da je cilj afirmacija ovog najtežeg stila karatea u Srpskoj i BiH, te podsticanje mladih da se bave sportom. 

Predsjednik kluba "TRB" Igor Ranković rekao je Srni da se turnir organizuje povodom Dana Republike Srpske, zbog čega i nosi naziv "RS čelendž", ističući da će ovoj sportskoj manifestaciji osim brojnih sportista, prisustvovati i zvaničnici Srpske. 

Ranković je izrazio nadu da će turnir postati tradicionalan. 

Inicijatori ovog takmičenja su Ranković i direktor kompanije Tehnički remont Bratunac /TRB/ Slavenko Ristić, koji je i predsjednik Upravnog odbora kluba. 

Klub "TRB" član je Svjetske karate organizacije Šinkjokušin i ima licencu za rad ove najveće svjetske organizacije u ful-kontakt karateu, sa 96 zemalja članica. 

Osnivač ove borilačke vještine je Sosaj Masutacu Ojama, koji je uporedio skoro sve stilove i forme, te najbolje tehnike i koncepte uvrstio u stil kjokušin, što u prevodu znači "krajnja istina". 

Predsjednik organizacije je Kendži Midori, a poznate ličnosti koje su se, takođe, istakle u ovoj vještini su glumci Dolf Lundgren i Šon Koneri. 

Početak turnira najavljen je za 17.00 časova. 

U takmičarskom dijelu predviđene su borbe za dječake i kadete u četiri kategorije, zatim borbe za žene u dvije kategorije i borbe za seniore u tri kategorije. 

Prvom "RS čelendž" kjokušin karate turniru prisustvovaće i predsjednik Evropske kjokušin karate organizacije Koen Šarenberg.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )