FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Ombudsman za djecu Republike Srpske organizuje danas u Bijeljini prezentaciju Posebnog izvještaja o učešću djece i mladih u igrama na sreću.

Uvodnu riječ imaće ombudsman Dragica Radović, a potom će biti prezentovani rezultati istraživanja.
 
Prema mišljenjima i stavovima profesionalaca, učešće djece u igrama na sreću stvara poremećen sistem vrijednosti, gradi nezdrav odnos prema obavezama i uopšte prema novcu i prouzrokuje ovisnost koja prerasta u hronično oboljenje.
 
Pored toga, ulaskom u objekte u kojima se priređuju igre na sreću djeca borave u okruženju koje nije podsticajno za njihov pravilan pishofizički razvoj, navodi se, između ostalog, u Izvještaju.
 
Stručnjaci stalno upozoravaju da kockanje nikada ne dolazi kao izolovan problem, nego ga uvijek prati još čitav niz drugih negativnih segmenata, pa djeca gube interesovanje za druge njima primjerene i kreativne aktivnosti, zanemaruju obaveze u porodici i školi i slično.
 
O načinu i potrebi, te mogućnostima zaštite, biće riječi na prezentaciji.
 
Prezentacija počinje u 11.00 časova u Centru za kulturu "Semberija" uz poštivanje svih epidemioloških mjera, saopšteno je iz ove institucije.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )