FOTO: InfoBijeljina

Ombudsman za djecu Republike Srpske organizuje sutra u Bijeljini prezentaciju Posebnog izvještaja o učešću djece i mladih u igrama na sreću.

Ombudsman Dragica Radović će na početku skupa dati uvodnu riječ, a potom će biti prezentovani rezultati istraživanja.
 
Prema mišljenjima i stavovima profesionalaca, učešće djece u igrama na sreću stvara poremećen sistem vrijednosti, gradi nezdrav odnos prema obavezama i uopšte prema novcu i prouzrokuje ovisnost koja prerasta u hronično oboljenje.
 
Pored toga, ulaskom u objekte u kojima se priređuju igre na sreću djeca borave u okruženju koje nije podsticajno za njihov pravilan pishofizički razvoj, navodi se između ostalog u Izvještaju.
 
Stručnjaci stalno upozoravaju, navodi se, da kockanje nikada ne dolazi kao izolovan problem, nego ga uvijek prati još čitav niz drugih negativnih segmenata, pa djeca gube interesovanje za druge njima primjerene i kreativne aktivnosti, zanemaruju obaveze u porodici i školi i slično.
 
O načinu i potrebi, te mogućnostima zaštite, biće riječi na sutrašnjoj prezentaciji.
 
Prezentacija počinje u 11.00 časova u Centru za kulturu "Semberija" uz poštivanje svih epidemioloških mjera, saopšteno je iz ove institucije.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )