FOTO: null

Do poskupljenja autobuskih karata u Bijeljini,ipak, dolazi i to maksimalno 10 odsto. U prigradskom saobraćaju cijene neće biti korigovane do marta nakon čega će četiri prevoznika usaglasiti procenat povećanja cijene autobuskih karata za šta im ne treba sa

Zbog najavljenog poskupljenja goriva i uvođenja novih akciza od 1.  februara u Semberija transportu će, kažu, na godišnjem nivou imati povećane troškove za oko 150.000 maraka, koje ne mogu nadoknaditi većim brojem putnika, pa će korigovati cijene autobuskih karata. Poskupiće i mjesečne karte za srednjoškolce. Popust će biti smanjen sa 30 na 20 odsto, dok će cijene pojedinačnih karata u gradskom prevozu ostati iste.

U prigradskom saobraćaju cijene prevoza na 16 registrovanih linija, koje pokrivaju 90 odsto seoskih naselja, biće korigovane od 1.marta, i to neznatno, obećavaju prevoznici.

Putnici, uglavnom, negoduju zbog najavljenog poskupljenja. Nadaju se da će za veću cijenu dobiti i bolju uslugu, pa da neće biti kašnjenja u polascima i dolascima.

Prevoznici se žale da je osim goriva, posljednje dvije-tri godine poskupjelo i održavanje vozila. Troškovi rastu, a u prigradskim linijama smanjuje se broj putnika.

Kada bi se stalo u kraj nelegalnim prevoznicima, ne bi morali u većem procentu povećavati cijenu karata - ovako im, tvrde, oni odnose zaradu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )