FOTO: Ustupljene fotografije

U nedjelju 11. februara 2024. godine organizovan je jednodnevni kamp u zatvorenom pod nazivom „GOal girls“, a isti je podrazumijevao aktivnosti koje su djevojčicama približile futsal kao sport, ali i kao način za stvaranje zdravih navika.

Posljednjih godina futsal je u Bijeljini u ekspanziji, a u prilog tome govori činjenica da je klub malog fudbala "Radnik" iz Bijeljine u svojoj debitantskoj sezoni u Premijer ligi Bosne i Hercegovine osvojio šampionsku titulu.
 
Dobri rezultati KMF "Radnik" su privukli mnogobrojne ljubitelje futsala na utakmice, a od posebnog značaja jeste činjenica da tim utakmicama prisustvuje veliki broj dječaka i djevojčica.
 
S obzirom na to da okosnicu šampionskog tima čine momci koji su rodom iz Bijeljine i okoline, dugoročni plan jeste da se animiraju djeca i mladi kako bi Bijeljina i u narednim godinama imala tim koji će igrati značajnu ulogu na fudbalskoj sceni. 
 
Pošto ženski futsal u gradu nije na zadovoljavajućem nivou, grupa sportskih radnika je došla na ideju da se, u partnerstvu sa KMF „Radnik“, organizuje futsal kamp za djevojčice, a plan za naredni period jeste da ova manifestacija preraste u tradiciju. 
 
Kamp se održao u dvorani Gimnazije „Filip Višnjić“ i podrazumijevao je sljedeće aktivnosti:
o Radionica na temu "Prednosti bavljenja futsalom i značaj ovog sporta na globalnom nivou"
o Organizovanje mini treninga za djevojčice
o Organizovanje poligona za djevojčice
o Dodjela sertifikata svim učesnicama kampa
o Druženje organizatora, stručnih radnika i polaznica kampa
 
Sa učesnicama kampa su radili futsaleri Davor Arnautović i Stefan Rakić, kao i kondicioni trener ekipe Radnika, Predrag Zarić.
 
Aktivnost se realizuje u sklopu projekta „Football zajedno“, kojim koordiniše „Fairplay“ inicijativa iz Austrije, sa glavnim implementacijskim partnerom „Igrajmo zajedno inicijativa“ (iZi) u saradnji sa fudbalskim savezima Bosne i Hercegovine i Crne Gore, kroz UEFA „HatTrick“ program, a uz podršku Austrijske razvojne agencije (ADA).
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )