FOTO: null

Višegodišnji trend prijavljenih u odnosu na odjavljene zanatsko-preduzetničke radnje nastavljen je u Bijeljini i tokom prvih pet mjeseci ove godine, a ukidanjem fiskalizacije smanjen je pritisak na ovu djelatnost, rekao je Srni izvršni direktor Zanatsko-p

"Ovaj trend u Bijeljini pratimo još od 2011. godine kada smo imali izjednačen odnos prijavljenih i odjavljenih radnji, a do tada smo pratili negativan trend od uvođenja fiskalizacije", rekao je Stević.

On je dodao da je od ukidanja fiskalizacije počeo pozitivan trend, te da je iz resornog ministarstva potvrđeno da je Bijeljina u tom smislu lider, jer se jedino tu konstantno prati veći broj prijavljenih u odnosu na odjavljene radnje.

Stević kaže da se mnogo očekuje od izmjena i dopuna Zakona o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti koji donosi značajne novine u pogledu registracije preduzetnika te poreske discipline.

"Svim članovima želim da skrenem pažnju da ovaj zakon po prvi put predviđa 200 KM kazne za preduzetnike koji ne plate članarinu našoj komori. Imali smo i dosad članstvo na obaveznoj osnovi, ali nismo imali instrumente za naplatu članarine", rekao je Stević.

Prema podacima ZPU "Preduzetnik", u Bijeljini je registrovano oko 1.800 preduzetnika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )