FOTO: null

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske od 16. juna do 9. jula na području policijskih uprava Bijeljina i Zvornik organizuje pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, uz korišćenje savremenih radarskih sistema za mjerenje prekoračenja dozvo

"Mobilni radarski sistem radi i po kiši, snijegu, ali i noću, a moguće je mjerenje brzine vozila do 500 metara udaljenosti. Svaki od uređaja ima memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se smanjuje mogućnost korupcije", ističe se u saopštenju MUP-a Republike Srpske. 

Neprilagođena brzina bila je uzrok čak 23,2 odsto saobraćajnih nezgoda u Republici Srpskoj u prvih pet mjeseci, odnosno 785 od 3.386 saobraćajnih nezgoda. 

U MUP-u Srpske pozivaju građane, vozače motornih vozila na maksimalnu opreznost prilikom kretanja u saobraćaju, sa posebnim akcentom na poštovanju brzine kretanja vozila, dodaje se u saopštenju. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )