FOTO: ntvarena.com

U Bijeljini će danas biti održan Dan bezbjednosti saobraćaja kao dio globalnog jačanja bezbjednosti na putevima, čiji je cilj smanjenje broja smrtnih slučajeva i povreda u saobraćaju za 50 odsto do 2020. godine, najavljeno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Tokom manifestacije na gradskom trgu biće postavljen saobraćajni poligon za djecu uzrasta od pet do devet godina, simulator "kosa ravan" i "ražanj" koji simuliraju upotrebu sigurnosnog pojasa, kao i simulator "pijane naočare" koji simulira uticaj alkohola na čovjeka. 

Za sve zainteresovane biće održano i takmičenje u vožnji bicikla na poligonu spretnosti, a za najmlađe posjetioce biće prikazana saobraćajno-obrazovna predstava "Mirka". 

Izjave za novinare planirane su u 11.30 časova, nakon čega će biti održan neformalni sastanak u prostorijama Gradske uprave Bijeljina o bezbjednosti saobraćaja u gradu. 

U organizaciji Dana bezbjednosti saobraćaja učestvuju Ministarstvo saobraćaja i veza Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto moto savez, grad Bijeljina i Auto-moto društvo "Sigurnost" Bijeljina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )