FOTO: null

Mališane iz Goraždevca, njih 41, i pet nastavnika iz ove opštine sa juga Kosmeta danas su u Gradskoj upravi Bijeljina primili gradonačelnik Mićo Mićić i uže rukovodstvo grada.

Učenici sa Kosova i Metohije su, sa svojim nastavnicima, prije dva dana stigli u Republiku Srpsku, a dolaze iz šest opština južne srpske pokrajine u šest gradova Republike Srpske.

Do 29. avgusta njih još oko 250 ugostiće, osim Bijeljine, i domaćini iz Prijedora, Laktaša, Gradiške, Šamca i Gacka.

Mališani su prezadovoljni, prvi utisci o Bijeljini i ljudima koji žive ovdje su veličanstveni, jer, kako kažu, imaju, osim novih drugova i novih poznanstava, mogućnost da slobodno šetaju ulicama grada i upoznaju njegove znamenitosti i ljepote.

Nastavnik matematike iz Goraždevca Ljubiša Miljanović rekao je da su već drugog dana boravka u Bijeljini utisci veoma dobri.

"Deca su se oslobodila, oni gotovo prvi put slobodno mogu da šetaju duže od dva kilometra, što se vidi po njihovim reakcijama. Zbližavaju se i druže sa svojim vršnjacima koji su ih ovdje dočekali", rekao je Miljanović novinarima.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izrazio je zadovoljstvo time što je u Bijeljini lako bilo naći domaćine ovim mališanima.

"U saradnji sa Odjeljenjem za društvene djelatnosti grada, organizovali smo za ovu djecu obilazak grada i njegovih znamenitosti", rekao je Mićić i poželio lijep boravak djeci i narednih pet dana.

Mićić je izrazio uvjerenje da će prijateljstva stečena za vrijeme njihovog boravka u Bijeljini postati trajna. Gostima iz Goraždevca Gradska uprava uručila je danas i simbolične poklone kao znak pažnje i sjećanja na boravak u Semberiji.

Boravak djece sa Kosova i Metohije u Republici Srpskoj organizovao je Odbor za pomoć Srbima sa Kosmeta iz Banjaluke, u okviru programa "Spojimo djecu Kosmeta i Republike Srpske".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )