FOTO: Glas Srpske

Banjaluka - Od početka godine, u BiH je registrovano 10.317 nezakonitih migranata, a 9.524 njih izrazilo je namjeru za azil. Podaci su to Službe za poslove sa strancima BiH.

Migranti uglavnom dolaze sami i mlađe su starosne dobi, kažu u Službi za poslove sa strancima. Registrovano je i 69 maloljetnika bez pratnje, dok je 60 maloljetnika bez pratnje izrazilo namjeru za azil.

Od ukupnog broja registrovanih migranata, oko 60 odsto njih izašlo je iz BiH preko granice sa Hrvatskom, rekli su u Službi za poslove sa strancima. 

Na ruti migranata našla se i Gradiška. U prvih šest mjeseci policija je otkrila 16 ilegalnih migranata. Od početka avgusta, kažu,  migrante nisu zaticali u Gradišci. 

“U prethodnom mjesecu, u mjesecu julu, zabilježeno je 115 migranata, koje smo kontrolisali na području   PU Gradiška. Mi svakako sprovodimo niz aktivnosti, među kojima su i stalni obilasci područja grada, područja obale rijeke Save kao i mjesta gdje su do sad zaticani migranti, prije svega radi se o sportskoj dvorani u Gradišci koja je trenutno u izgradnji. Skoro sve migrante smo tamo zaticali u dosadašnjem periodu”, kaže Dejan Trifković, načelnik Odjeljanja PU Gradiška.

Na području nadležnosti Policijske uprave Banjaluka od početka godine otkrivena su 204 migranta, kažu u PU Banjaluka. Policija je migrante nalazila u tranzitu, kratko su se zadržavali u Banjaluci. Danas se pojavila informacija da su migranti viđeni podno Starčevice.  

Policija je izašla na teren, obišla uže i šire područje Starčevice, ali nisu primjetili migrante, rekli su u PU Banja Luka. Ovih dana migranti su viđeni na autobuskoj i željezničkoj stanici.

Među ilegalnim migrantima najviše je državljana Pakistana, Sirije , Irana,  Avganistana i Iraka, dok je nešto manji broj državljana Libije, Alžira, Palestine, Maroka, Indije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )