FOTO: null

Pozorišna trupa "Ars longa" iz Beograda izvela je danas u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" dva puta predstavu "Ružičasto slonče i lija".

Predstava je za tri godine izvedena više od 100 puta. Predstava je namijenjena mališanima uzrasta od pet do devet godina, a okupila je učenike gradskih i područnih seoskih osnovnih škola, koji su u neposrednom kontaktu i živoj interakciji učestvovali u priči o prijateljstvu slona i lisice.

Prema riječima Nenada Đurovića, člana ove pozorišne trupe, predstava je dosad izvođena u Srbiji i drugim zemljama regiona.

"U ovoj biblioteci već smo odigrali neke predstave, a sada smo prvi put došli sa novim žanrom, sa pričom o prijateljastvu slona i lisice, pričom iz koje djeca uzrasta od pet do devet godine mogu da izvuku pouku", rekao je Đurović novinarima.

On je napomenuo da predstava ima veoma atraktivan kostim, te da mališani svesrdno učestvuju, slušaju, reaguju i veoma su aktivni za pola sata predstave koliko traje.

Direktor Narodne biblioteke Jovan Cvjetković rekao je da ova ustanova kulture već nekoliko godina uspješno sarađuje sa beogradskom pozorišnom trupom "Ars longa".

"Ova predstava trebalo je da bude izvedena krajem maja, ali smo je zbog poplava odgodili za kraj kalendarske godine, tako da i za novogodišnje praznike omogućimo djeci da dođu u Biblioteku i pogledaju predstavu, za koju je ulaz slobodan", kaže Cvjetković.

On je dodao da Biblioteka dva puta godišnje organizuje predstave za školarce i djecu predškolskog uzrasta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )