FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Predstavnici grada Bijeljina, koji borave u Berlinu u okviru programa "Konektiv sitiz", razgovarali su sa njemačkim stručnjacima o urbanoj mobilnosti, sa fokusom na rješavanje pitanja saobraćaja i otvaranja gradskog centra za pješake i bicikliste.

Bijeljina je dobila priliku za stručne konsultacije sa njemačkim ekspertima, zahvaljujući dosadašnjoj dvogodišnjoj realizaciji ciljeva održivog razvoja i Agende 2030, a kao jedini grad iz BiH pozvana je na skup po preporuci njemačke agencije "Ingejdžment global", sa kojom je uspješno sprovela projekat.

Osim Bijeljine, priliku da sa devet odabranih eksperata iz različitih njemačkih gradova dođu do najboljih rješenja za kandidovane teme, dobili su po jedan grad iz Ukrajine i Sjeverne Makedonije.

Tokom boravka u Berlinu započeta je izrada akcionog plana kojim su okvirno definisane budući koraci, kao i podrška njemačkih eksperata koji su izabrali Bijeljinu za konsultativnu i stručnu podršku tokom konkretizacije predviđenih aktivnosti.

Program "Konektiv sitiz" realizuje njemačko Ministarstvo za regionalni razvoj i ekonomsku saradnju, saopšteno je iz saopšteno je iz Gradske uprave.

U delegaciji grada Bijeljine su Ankica Todorović, Mile Pejčić i Mladen Petrović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )