FOTO: null

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji prirediće danas u Beogradu svečani prijem povodom Dana Republike Srpske i obilježavanja 24 godine od proglašenja prvog Ustava Republike Srpske.

Prijemu će, kako je do sada potvrđeno, prisustvovati predsjednici Republike Srpske Milorad Dodik i Srbije Tomislav Nikolić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač. 

Najavljen je dolazak i NJegove svetosti patrijarha srpskog Irineja. 

Prijemu će prisustvovati i predstavnici diplomatskog kora i ugledne ličnosti iz svijeta politike, privrede, nauke, kulture i umjetnosti Srbije i Republike Srpske. 

Svečani prijem biće održan u 17.00 časova u Starom dvoru u Skupštini grada Beograda. 

Ovo je drugi prijem koji se organizuje tim povodom, a direktor Predstavništva Mlađen Cicović izrazio je nadu da će susret Srpske i Srbije postati tradicionalan. 

Svi gosti na ovom prijemu dobiće na poklon knjigu o Republici Srpskoj i izvorni tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma. 

Obje publikacije štampane su na srpskom i engleskom jeziku. Osim srpske glumice Biljane Đurović, u programu će, uz oktet Banjalučke filharmonije, učestvovati i banjalučka operska diva Lidija Pajić.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )