FOTO: InfoBijeljina

Pisac i muzičar Nenad Janković, javnosti poznatiji kao dr Nele Karajlić, predstavio je večeras svoju književnu trilogiju "Solunska 28" pred publikom u Beču.

Razgovor i druženje sa poznatim umjetnikom održano je u sali Albert Hol, a promociju književnog opusa Neleta Karajlića u Beču podržalo je Predstavništvo Republike Srpske u Austriji.
 
Poznati pisac i muzičar je pred bečkom publikom govorio o nedavno objavljenoj i dugo očekivanoj završnici trilogije "Solunska 28: O seksu, drogi i rokenrolu", te o ranijim naslovima iz ovog triptiha – "Solunska 28: O novcu i strastima" i "Solunska 28: O prijateljstvu i izdaji".
 
Očekivano, interesovanje za ovaj događaj je bilo veliko, tako da je sala bila ispunjena do posljednjeg mjesta.
 
Karajlić je sa mnogobrojnom publikom podijelio svoje iskustvo u pisanju nevjerovatnih priča koje su obuhvaćene trilogijom, a u prijateljskom razgovoru sa posjetiocima promocije popularni umjetnik je govorio i o svojoj dugogodišnjoj uspješnoj i raznovrsnoj karijeri.
 
"Srpska kultura je istorijski veoma povezena sa Bečom i glavni grad Austrije je veoma važno mjesto za promociju onoga što je savremena srpska kultura danas", rekao je Karajlić.
 
Prisutne je pozdravio i šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji koji je izrazio zadovoljstvo što srpska kulturna scena privlači sve više pažnje u Beču i ostatku Austrije.
 
Filipović je najavio da će sutra u bečkoj Galeriji "Štajner" biti predstavljeni radovi četvoro predstavnika savremene beogradske umjetničke i kreativne scene - Marka Kusmuka, Veljka Valjarevića, Sare Nikolić i Marka Lađušića.
 
"Sutra, u periodu od 19 do 22 časa, posjetioci će imati priliku da se detaljnije upoznaju sa opusom beogradskih umjetnika, a o njihovom stvaralaštvu govoriće direktorica Galerije 'Sanjaj' Sanja Bjelanović Janković", rekao je Filipović.
 
Izložba pod nazivom "Resonance Serbian Contemporary Echo" organizuje se u saradnji sa Galerijom "Sanjaj" iz Srbije, uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Austriji.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 2 )