FOTO: null

Na ljetovanje u Bečiće sutra će otputovati 164 djece u okviru projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske", koji realizuje Republički javni fond za dječiju zaštitu.

U Bečiće putuje osma smjena učesnika projekta iz Doboja, Srpca, Jezera, LJubinja, Milića, Istočnog Starog Grada i Pala, saopšteno je iz Javnog fonda za dječiju zaštitu. 

Planirano je da ove godine, zahvaljujući podršci Vlade Republike Srpske, projektom bude obuhvaćeno 1.800 djece, u okviru 14 smjena, od 20. maja do 21. septembra. 

Prethodnih godina na jadranskoj obali ljetovalo je gotovo 20.000 djece osjetljivih kategorija iz svih opština Republike Srpske, prije svega djece iz socijalno ugroženih porodica, višečlanih porodica, porodica boračkih kategorija, djece sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarene djeca, talentovanih sportista. 

Cilj projekta je zadovoljavanje razvojnih potreba djece, razvijanje osjećaja empatije, pripadnost vršnjačkoj grupi i afirmacija dječijih potencijala.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )