FOTO: Nezavisne

Pripadnici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su na području Banjaluke oduzeli veću količinu duvana i cigareta, čija se ukupna tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 53.235 KM.

Saopšteno je to iz UIO BiH, odakle su dodali da su pripadnici grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UIO, nakon obavještajnih saznanja, izveli operativnu provjeru primjene Zakona o akcizama u BiH na teritoriji Banjaluke.
 
"Na više lokacija kod osam lica pronašli su veću količinu akcizne robe namijenjene za nelegalnu prodaju (cigarete i sitno rezani duvan), koja nije bila na propisan način obilježena akciznim markicama UIO. Ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe, prema preliminarnoj procjeni, iznosi oko 53.235 KM. Protiv počinilaca će biti pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom", naveli su iz UIO BiH.
 
UIO BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda, te dodaju da su svi pozivi besplatni i potpuno anonimni.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )