FOTO: null

Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina Žarko Ćosić apelovao je uoči referenduma i lokalnih izbora na političke partije i građane da se uzdrže od činjenja krivičnih djela, da ne izazivaju incidente poput vrijeđanja kandidata i cijepanja plakata

Ćosić je na konferenciji za novinare predstavio rezultate rada CJB u avgustu i istakao da je u ovom periodu broj krivičnih djela smanjen za 15 odsto, sa znatnim smanjenjem krađa i teških krađa, a ukupna rasvijetljenost djela je 72 odsto. 

Prema njegovim riječima, na području CJB Bijeljina policija je u avgustu zaplijenila 2,5 kilograma droge marihuane, 46 grama spida i osam grama kokaina, kao i manje količine medicinske droge. 

Znatne pljenidbe droge nastavljene su u prvih 10 dana septembra kada je na ovom području oduzeto 11 kilograma marihuane, a pronađena je i plantaža indijske konoplje i na taj način spriječena proizvodnja i prodaja oko osam kilograma marihuane. 

Načelnik kriminalističke policije Darko Kovrlija rekao je na konferenciji za novinare da je u avgustu na području CJB Bijeljina zabilježeno 136 krivičnih djela, podneseni su izvještaji protiv 105 osumnjičenih lica, od kojih je 17 povratnika u činjenju krivičnih djela i šest maloljetnika. 

Inspektor za bezbjednost saobraćaja Radenko Knežević rekao je novinarima da su se u avustu na putevima u regiji dogodile 153 saobraćajne nezgode u kojima su tri lica poginula. 

Prema njegovim riječima, najčešći uzrok nezgoda i dalje su nepropisna brzina i vožnja pod dejstvom alkohola, a uočen je porast broja vozača koji upravljaju vozilom prije sticanja dozvole. 

Knežević je rekao da je radar "ramer" na području CJB Bijeljina registrovao 9.500 prekoračenja brzine, od čega u 20 odsto slučajeva za izricanje zaštitne mjere, zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 199 vozača, a u vožnji bez stečene dozvole otkrivena su 43 lica. 

Iz CJB Bijeljina upućen je apel vozačima da poštuju ograničenja brzine na putevima, posebno u zoni škola, te najavljene pojačane kontrole brzine, kao i kontrole vozila koja prevoze učenike. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )