FOTO: nezavisne.com

Vozač autobusa sa Kosova i Metohije u kojem je poginulo deset ljudi u nesreći kod Slavonskog Broda priveden je 2017. godine na granici Albanije i Kosova jer je u autobusu kojeg je tada vozio pronađeno 20 kilograma marihuane.

Portal reporteri.net javlja da je vozač D.L (52) uhapšen zajedno s još dvije osobe E.B. i E.M. dok je vozio autobus na liniji od Kosova i Metohije do Njemačke.
 
Pišu da je policija zaustavila autobus, pitala putnike da pokažu svoju prtljag, da bi se na kraju ispostavilo da dvije torbe s marihuanom nemaju vlasnika.
 
D.L. je ubrzo pušten jer ništa nije ukazivalo da je pronađena droga njegova, odnosno radilo se isključivo o policijskoj proceduri u takvim slučajevima.
 
Vozaču autobusa istražni sad Županijskog suda u Slavonskom Brodu jutros je odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od bijega.
 
"Sudija istrage je odredio pritvor, odnosno istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog eventualne mogućnosti napuštanja Republike Hrvatske, odnosno bijega. On će sad biti upućen u zatvor. On se danas samo izjašnjavao o istražnom zatvoru, nije davao nikakav iskaz", rekao je zamjenik županijske državne tužiteljke Kopunić.
 
"U niti jednom trenutku mi nije rekao da je zaspao", rekao je Igor Cišper, advokat vozača dodajući da ne može reći šta mu je rekao.
 
Potvrdio je da će on i Ljubo Pavasović Visković braniti vozača.
 
"Istražni zatvor određen je zbog opasnosti da će pobjeći, on je državljanin Republike Kosovo, Hrvatska ima neke ugovore s Kosovom, ali nema ugovor o izručenja svojih državljana protiv koji se vode krivični postupci. Postupak će se voditi u Hrvatskoj, ali postoji mogućnost da će se voditi i na Kosovu. Postoji takav ugovor između Hrvatske i Kosova. Takav prijedlog mora doći od države. Državni tužilac je najavio da će predložiti ispitivanje nekoliko svjedoka koji su bili u autobusu, pa će danas biti održano još jedno ročište", rekao je novinarima sudija istrage Mile Soldo.
 
Podsjetimo, 52-godišnji vozač autobusa, u čijem je prevrtanju u nedjelju poginulo 10 putnika, na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu branio se šutnjom.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )