FOTO: null

Dugovanja za podsticaje poljoprivrednicima u Bijeljini od 400.000 KM biće isplaćena polovinom aprila, najavio je direktor lokalnog Agrarnog fonda Ivan Stević.

On je rekao Srni da postoje čvrsta obećanja gradske administracije da će novac za ove namjene biti izdvojen iz budžeta u aprilu. 

Preostali dug odnosi se na podsticaj za organizovani otkup povrća i voća, te za podršku u stočarstvu, telad za dalji tov i vlastiti uzgoj nazimica. 

Iz Agrarnog fonda u Bijeljini je 17. i 18. marta isplaćeno 200.000 KM za podsticaje poljoprivredne proizvodnje. 

Od tog novca za regres kamata za proljetnu sjetvu isplaćeno je 30.600 KM, na ime podrške plasteničkoj proizvodnji i navodnjavanju 77.900 KM, za podršku stočarstvu za vlastiti uzgoj junica, tov svinja i vlastiti uzgoj priplodnih ovaca 64.500 KM, za izgradnju infrastrukture 26.750 KM, te i za podršku podizanju novih zasada voća 236 KM. 

Agrarni fond u Bijeljini za ovu godinu ima planirano iz gradskog budžeta 1,1 milion maraka za isplatu podsticaja poljoprivrednicima. 

Predstavnici udruženja poljoprivrednika u Semberiji najavili su održavanje protesta ukoliko im prije ovogodišnje proljetne sjetve ne budu isplaćeni podsticaji za prošlu godinu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )