FOTO: null

U akciji Društva dobrovoljnih davalaca krvi /DDDK/ Rudar iz Ugljevika danas učestvuje 400 davalaca iz Srbije i Republike Srpske, rekao je potpredsjednik DDDK Rudar Zoran Milović.

On je novinarima rekao da je tradicionalnu akciju, koja se organizuje u povodu krsne slave opštine Ugljevik - Svete Petke, podržalo 30 društava dobrovoljnih davalaca krvi među kojima su gosti iz Gacka, Trebinja, Višegrada, Mrkonjić Grada, Istočnog Sarajeva kao i društva davalaca krvi iz Beograda, Ivanjice, Jagodine, Užica i Zrenjanina. 

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić posjetio je učesnike akcije i istakao da je dobro što slavske svečanosti opštine počinju na ovako human način. 

On je ukazao na razumijevanje i podršku koju DDDR "Rudar" pruža građanima Ugljevika i regije u svakoj prilici i najavio da će lokalna vlast nastaviti da podržava rad ovog društva i njihove humane akcije. 

LJekar Službe za transfuziju u Bijeljini Daliborka Trišić rekla je novinarima da je akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Ugljeviku jedna od najvećih ovakvih akcija u Republici Srpskoj. 

"Svaka doza krvi znači razliku između života i smrti, predstavlja neprocjenjivo blago za pacijente kome je krv potrebna", istakla je Trišićeva. 

Članovi DDDK "Rudar" danas su načelniku opštine Ugljevik Vasiliju Periću poklonili majicu sa logom ovog društva, u znak zahvalnosti za dobru saradnju i podršku njihovom radu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )